Home / Ανακοινώσεις / Πρώτη ανακοίνωση 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου της ΕΕΕΙ – (Λάρισα, 18-21 Μαΐου 2023)

Πρώτη ανακοίνωση 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου της ΕΕΕΙ – (Λάρισα, 18-21 Μαΐου 2023)

Η πανδημία βρήκε τα περισσότερα ΤΕΠ και την Επείγουσα Ιατρική στην Ελλάδα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ανάπτυξης. Μόλις λίγους μήνες πριν είχε αναγνωριστεί η Επείγουσα Ιατρική ως εξειδίκευση και είχαν γίνει οι πρώτοι μαζικοί διορισμοί ιατρών στα ΤΕΠ της χώρας. Παρά το ανώριμο της ανάπτυξης τους τα ΤΕΠ της χώρας στάθηκαν στο ύψος της συγκυρίας και αντιμετώπισαν με επιτυχία μεγάλο μέρος της πίεσης του Συστήματος Υγείας αν και δε στηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε με προσωπικό, πόρους ,κίνητρα και ανάλογη προβολή του έργου τους.

Το τίμημα της σκληρής, αδιάκοπης υπερεργασίας των εργαζομένων των ΤΕΠ σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες ήταν να μείνουν πίσω τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης και της κατάκτησης της κοινής κουλτούρας της Επείγουσας Ιατρικής.

Στη νέα συγκυρία, την «μετα-COVID» εποχή, με νέα δεδομένα την σταδιακή αναγνώριση από την Πολιτεία αλλά κυρίως από την κοινή γνώμη του σημαντικού ρόλου των ΤΕΠ και τη θεσμική ενθάρρυνση πιστοποίησης του προσωπικού τους στην Επείγουσα ιατρική, η ΕΕΕΙ αντιλαμβάνεται ως εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο της στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Το βασικότερο μας όπλο στη νέα περίοδο είναι η δημιουργία των δυνατοτήτων για ολοκληρωμένη, κοινή και καθολική εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών υγείας που ασκούν Επείγουσα Ιατρική.

Σ’αυτό το πλαίσιο και ανάμεσα σε άλλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες η ΕΕΕΙ αποφάσισε τη διοργάνωση ενός Πανελλήνιου συμποσίου ανάμεσα στα ανά διετία πραγματοποιούμενα πανελλήνια συνέδρια Επείγουσας Ιατρικής. Τα συμπόσια αυτά θα πραγματοποιούνται κατά κανόνα σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας, με επιπλέον σκοπό την ενίσχυση του παλμού της Επείγουσας Ιατρικής σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο της ΕΕΕΙ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, 18-21 Μαῒου 2023, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος του φιλόδοξου προγράμματος του Συμποσίου είναι να καλύψει μεγάλο εύρος της σύγχρονης Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής αλλά και της διεπιστημονικής ομάδας του ΤΕΠ με hands-on εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια και state of the art ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και προσκεκλημένους ξένους ομιλητές.

 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΕΙ

 

Ο Πρόεδρος 
Τσιφτσής Δ.

Η Γεν. Γραμματέας
Πεϊτσίδου Ε.


Διαβάστε εδώ την Πρόσκληση και 1η Ανακοίνωση.

Top