Home / Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης – εξετάσεις

Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης – εξετάσεις

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

1.Η εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική αποκτάται μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής. Η επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ και αποτελείται:

Από έναν Καθηγητή, ή Αναπληρωτή Καθηγητή, ή Επίκουρο κάτοχο τίτλου εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική και δύο (2) Συντονιστές Διευθυντές ή Διευθυντές του ΕΣΥ με τίτλο εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική, καθώς και ισάριθμους αναπληρωτές. Ελλείψει αυτών η επιτροπή θα αποτελείται σύμφωνα με τη παραπάνω σύνθεση με τίτλο μιας εκ των παρακάτω ειδικοτήτων: Αναισθησιολογίας, Γενικής ιατρικής, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας, Χειρουργικής και Χειρουργικής Θώρακος

2. Επιτυχής απόκτηση της επάρκειας του εξειδικευόμενου πιστοποιείται από τον σύμβουλο εκπαίδευσής του και επιβεβαιώνεται από το Συντονιστή Εκπαίδευσης και το Διευθυντή του Εκπαιδευτικού Κέντρου με την έκδοση του Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης της Εκπαίδευσης. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η απόκτηση του Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης της Εκπαίδευσης.

Το Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης της Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι λεπτομερές και να περιλαμβάνει:

 Τη διάρκεια εκπαίδευσης (επιτυχής ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών κύκλων)

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης και τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία και φορείς (ΕΚΑΒ) στα οποία ασκήθηκε ο εξειδικευόμενος

 Την αναλυτική ποσοτική και ποιοτική περιγραφή των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο εξειδικευόμενος κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του (Logbook και Portfolio)

3.Οι εξετάσεις διενεργούνται τέσσερις φορές τον χρόνο κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάϊο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο, με έδρα την Αθήνα για τους εκπαιδευθέντες στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, νήσων Β, Β.Α Αιγαίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρήτης και στην Θεσσαλονίκη για τους εκπαιδευθέντες στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κέρκυρας και Λευκάδας.

4. Στην ανωτέρω Επιτροπή, μέσω του γραμματέα των εξετάσεων υποβάλλονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βεβαίωση του Διευθυντή του ΤΕΠ του Ε.Κ.Ε.Ι στο οποίο εξειδικεύτηκε ο γιατρός, log book).

5. Σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις για την απόκτηση της εξειδίκευσης, ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να προσέλθει εκ νέου για εξέταση σύμφωνα με τα οριζόμενα για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας

H χορήγηση του τίτλου της εξειδίκευσης θα συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο προς τον ενδιαφερόμενο ιατρό.

Top