Home / Ανακοινώσεις / Πρόσκληση για συμμετοχή σε δραστηριότητες της EUSEM

Πρόσκληση για συμμετοχή σε δραστηριότητες της EUSEM

Η ΕΕΕΙ, όπως πολλές άλλες εθνικές εταιρείες Eπείγουσας ιατρικής, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής (EUSEM).

H EUSEM αντιπροσωπεύει όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και  διασώστες που  εργάζονται στην Ευρώπη και ασχολείται με το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τον Επείγουσα Ιατρική από το προνοσοκομειακό πεδίο μέχρι και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Έχει δομηθεί γύρω από τέσσερις πυλώνες: την εκπαίδευση, την έρευνα, την εκτέλεση συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων και τέλος  την υποστήριξη των εργαζομένων στο χώρο της Επείγουσας Ιατρικής, μέσα από τομείς, επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τις δραστηριότητες της EUSEM μέσα από την ιστοσελίδα της στο www.eusem.org.

Οι τομείς, οι επιτροπές και ομάδες εργασίας της EUSEM απαρτίζονται από μέλη, με ενδιαφέρον στο ειδικό τους αντικείμενο και, με εξαίρεση όσες έχουν διοικητικό χαρακτήρα, είναι ανοιχτές στην συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων έχουν το ίδιο ενδιαφέρον. Πραγματοποιούνται  τακτικές συναντήσεις ώστε  τα μέλη να εμπλακούν ενεργά  στις δραστηριότητές τους,να εκπαιδευτούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους στο ειδικό αυτό αντικείμενό.

Η EEEI, στην κρίσιμη αυτή φάση της ανάπτυξης της Επείγουσας ιατρικής στην χώρα μας, πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι Έλληνες ιατροί που εργάζονται στα ΤΕΠ, να ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα μέσα από την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της EUSEM και ειδικά των τομέων, των επιτροπών και των ομάδων εργασίας της. Η μεταφορά τεχνογνωσίας, οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από την συμμετοχή σε αυτές τις  ομάδες, θα είναι σημαντικές για την ανάδειξη της Επείγουσας Ιατρικής ως σημαντικής ξεχωριστής οντότητας στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι ο καθένας από εμάς έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ταλέντα και πάθος για την Επείγουσα Ιατρική, και όλοι όσοι αγαπούν τον τομέα αυτό, είναι σημαντικό να το αναδείξουν και εκτός της χώρας με την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές ομάδες και επιτροπές.

Έτσι η ΕΕΕΙ σας καλεί, αφού μελετήσετε τις διάφορες επιτροπές να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας στο email [email protected].

Η EEEI θα σας φέρει στη συνέχεια σε επαφή με την αντίστοιχη ομάδα και θα στηρίξει τις προσπάθειές σας για να αναδειχθεί το έργο αυτής της ομάδας μεταξύ των συναδέλφων σας στην χώρα, μέσα από τις δικές της δραστηριότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στις δραστηριότητες της EUSEM είναι να είστε μέλος της (individual member) με διαδικασία που θα την βρείτε εδώ.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις επιτροπές και τις δραστηριότητες τους.

Sections and Committees
Professional Committee
Education Committee
Research Committee
Research Network
Disaster Medicine Section
Ultrasound Section
Paediatric EM Branch
Pre-Hospital Section
Ethics Committee
Geriatric EM Section
Toxicology Section
Working Group Digital Emergency Medicine
EMERGE Committee
Young EMD Section
Workgroup on Professional Wellbeing
EUSEM Workgroup on Quality & Safety in EM

Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα ώστε η Επείγουσα Ιατρική να έχει τη θέση που τις αξίζει στην Ιατρική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

 

Γιώργος Νότας
Αναπληρωτής καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης
Αντιπρόεδρος ΕΕΕΙ
Εκπρόσωπος ΕΕΕΙ στην EUSEM 2023-2024

 

 

 

Top