Home / Ανακοινώσεις / ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο Συνέδριο «ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 1-2 Οκτωβρίου 2021, με υβριδικό τρόπο (συνδυασμός φυσικής παρουσίας στο χώρο του συνεδρίου – σύμφωνα με τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα – και διαδικτυακής αναμετάδοσης).

Το συνέδριο είναι το πρώτο που διοργανώνει η Πανεπιστημιακή Κλινική Επειγόντων Περιστατικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κλινική λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» από το 2020, είναι το ένα από τα δύο πρώτα Εκπαιδευτικά Κέντρα Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα και εκπαιδεύει είκοσι (20) Εξειδικευόμενους Ιατρούς Επείγουσας Ιατρικής. Παράλληλα είναι υπεύθυνη για το Μάθημα της Επείγουσας Ιατρικής και την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο αντίστοιχο αντικείμενο.

Στο Συνέδριο στοχεύουμε να παρουσιαστούν και ν’ αναλυθούν σε βάθος οι ποικίλες εκφάνσεις της Επείγουσας Ιατρικής στην καθημερινή κλινική πράξη, με έμφαση στο βαρέως πάσχοντα ασθενή. Επίσης, να αναλυθεί το εκπαιδευτικό έργο της Κλινικής που αφορά στην εκπαίδευση του μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των εξειδικευόμενων της Επείγουσας Ιατρικής, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται Διαλέξεις, Στρογγυλά Τραπέζια, Δορυφορικές Διαλέξεις και Συμπόσια. Θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα workshops που αφορούν πληθώρα θεμάτων της Επείγουσας Ιατρικής. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με μακρά εμπειρία και γνώση, θα συνεισφέρουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους καλύπτοντας τη θεματολογία του Συνεδρίου, απαντώντας σε καίριους προβληματισμούς που αφορούν την κλινική πράξη στην Επείγουσα Ιατρική και δίνοντας το στίγμα της νέας ειδικότητας στην ελληνική ιατρική πραγματικότητα.

Σας περιμένουμε όλους, προσβλέποντας στην ενεργή παρουσία και τη δυναμική συμμετοχή σας, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά. Ας μην επιτρέψουμε στους περιορισμούς οι οποίοι μας επιβάλλονται λόγω της πανδημίας να επεκταθούν και να περιορίσουν τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Άλλωστε, η διαρκής εκπαίδευση και η ενημέρωση αποτελούν θεμέλια για την εξέλιξη της επιστήμης.

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Ιωάννης Παρίσης

Καθηγητής Καρδιολογίας-Επείγουσας Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Διευθυντής Πανεπιστημιακής Κλινικής Επειγόντων Περιστατικών Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Για περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές πατήστε εδώ: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Top