Home / Ανακοινώσεις / Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για τα Θέματα της Επείγουσας Ιατρικής

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για τα Θέματα της Επείγουσας Ιατρικής

Την Πέμπτη 21/12/2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. M. Χρυσοχοΐδη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής, κ. Τσιφτσή και το μέλος του Δ.Σ κ. Μπαμπαλή.

Στην συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής για την ανάπτυξη της Επείγουσας φροντίδας υγείας, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας για τα εξής θέματα:

  • Την θεσμοθέτηση και έναρξη, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της Επείγουσας Ιατρικής ως κύρια ιατρική ειδικότητα η οποία κρίνεται αναγκαία και πρωταρχικής σημασίας για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Επείγουσας φροντίδας υγείας.
  • Τη δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης των ιατρών ΕΣΥ που είχαν διοριστεί σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών πριν τον νόμο Ν. 4999/2022 (ΦΕΚ A 225 – 07.12.2022), χωρίς την υποχρέωση λήψη τίτλου εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική.
  • Την επίλυση του θέματος των μετακινήσεων των διορισθέντων ιατρών ΤΕΠ σε άλλα τμήματα και νοσοκομεία.
  • Την ανάγκη προσλήψεων εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα ΤΕΠ σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΕΙ αναγνώρισαν ως θετική ρύθμιση τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις για την εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής όλων των ιατρών που σήμερα εργάζονται στα ΤΕΠ. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι και οι ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Κέντρων Τραύματος και αγγειακών εγκεφαλικών και την κτηριακή αναβάθμιση των ΤΕΠ οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης Επείγουσας φροντίδας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας ,μετά την διεξοδική ενημέρωση, δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση, οπότε και θα έχουν δρομολογηθεί οι ανάλογες παρεμβάσεις στα προαναφερθέντα θέματα.

 

(Διαβάστε εδώ το πρωτότυπο Δελτίο Τύπου)

Top