Home / Ανακοινώσεις / Δελτίο Τύπου ΕΕΕΙ για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

Δελτίο Τύπου ΕΕΕΙ για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα που κυριαρχεί στη θεματολογία των ΜΜΕ, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής.

Πρώτιστα να εκφράσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Καθώς δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες του γεγονότος και επειδή υπάρχει μια διοικητική διαδικασία σε εξέλιξη δεν θα σχολιάσουμε ειδικά επί του τραγικού γεγονότος.

Οφείλουμε όμως να πάρουμε θέση σε σχέση με όσα λέγονται και γράφονται για τη λειτουργία των ΤΕΠ της χώρας.

Η ΕΕΕΙ, κατά την πάγια θέση της, τάσσεται σαφώς υπέρ της αυτοτελούς λειτουργίας των ΤΕΠ των νοσοκομείων όλο το 24ωρο. Από ετών και με πολλαπλές μας παρεμβάσεις ως ΕΕΕΙ έχουμε ζητήσει από την πολιτεία και συνεχίζουμε να ζητάμε να στελεχωθούν πλήρως τα ΤΕΠ και να εκπαιδευτεί το προσωπικό τους προκειμένου να ανταποκριθεί στον παραπάνω σχεδιασμό.

Την ίδια αυτή έκκληση απευθύνουμε ξανά.

Η όποια τέτοια λύση σαφώς και έχει κόστος. Κόστος σε προσλήψεις νέου προσωπικού, κόστος σε εξοπλισμό, κόστος σε υποδομές και εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί σαν κοινωνία.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά στην οδύνη και το ηθικό κόστος που έχει η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Ιατρικής
Δημήτριος Τσιφτσής

 

Δείτε εδώ την πρωτότυπη ανακοίνωση

Top